flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Режим роботи суду під час воєнного стану

01 березня 2022, 14:36

Відповідно до наказу Сквирського районного суду Київської області від 01 березня 2022 року та у зв’язку із загрозою життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів суду, працівників суду, керуючись ст. 3 Конституції України, ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів, ст. 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», рішення Ради суддів України № 9 від 24.02.2022 року, враховуючи положення Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 від 24.02.2022 року, у Сквирському районному суді Київської області діють наступні обмеження:

  1. Призупинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які зумовлюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів суду в умовах воєнної агресії проти України.
  2. Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії (у тому числі ведення бойових дій) на адміністративно-територіальній одиниці місця розташування суду.
  3. Відділу документообігу суду (канцелярії) здійснювати прийом вхідної кореспонденції з 09.00 год. до 13.00 год. (у разі наявної можливості).
  4. У разі відсутності об’єктивної можливості дотримання приписів Положення про автоматизовану систему документообігу суду, відповідні дії здійснюються після усунення обставин, що зумовили таку неможливість.
  5. Заборонено пропуск та самостійне переміщення учасників судового процесу та відвідувачів по приміщенню суду, крім першого поверху адміністративної будівлі суду за місцем розташування відділу документообігу суду (канцелярії).
  6. Учасникам справ та громадянам утриматись від відвідування суду, свої процесуальні права та обов’язки, передбачені ЦПК України, КПК України, КАС України, КУпАП реалізовувати з використанням засобів електронного зв’язку (за можливості), (офіційна електронна пошта суду, підсистема «Електронний суд»).
  7. Рекомендувати суддям Сквирського районного суду Київської області в період воєнного стану здійснювати розгляд судових справ дистанційно в режимі відеоконференції у відповідності до приписів чинного процесуального законодавства України.
  8. Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  9. По можливості відкладати розгляд судових справ (за винятком невідкладних судових розглядів) та знімати їх з розгляду. Справи, які є невідкладними, розглядати лише за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження.

Для забезпечення Вашої безпеки:

Прошу Вас подавати документацію (звернення, листи) шляхом електронного  листування (електронна адреса суду inbox@sk.ko.court.gov.ua) та через підсистему «Елетронний суд», зв'язок телефоном стаціонарний (+380 (4568) 5-13-84).

Наказ діє на час введення  воєнного стану в Україні.