flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в суді для школярів

20 грудня 2019, 14:55

 

20 грудня 2019 року у Сквисрькому районному суді київської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами 9 класу Сквирської загально - освітньої школи Сквирського району в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.

Даний захід розпочала керівник апарату суду Яремко Н. В., яка стисло  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

         Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Старший секретар суду Кочур Н. В. наглядно продемонструвала порядок формування судових справ та матеріалів. Також у доступній для студентів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.